Prémiový EPOO Critida z Kréty acidita 0,3

Kód zboží: SMGMRA 15

Prémiový Extra Panenský Olivový Olej z Kréty, lisovaný za studena, z prvního lisu, pouze ze speciálně vybraných ručně sbíraných oliv.

500 ml

  • Cena vč. DPH:230 Kč
    9 EUR
    11 USD
  • Cena bez DPH:200 Kč
  • Dostupnost: Skladem (100 ks)
Množství:

Prémiový EPOO Critida z Kréty acidita 0,3

Tento prémiový extra panenský olivový olej pochází z Kréty z oblasti kolem Iraklia a má svůj nezaměnitelný charakter a "osobnost". Lisuje se za studena z prvního lisu pouze z jednoho druhu oliv, ze speciální odrůdy malých oliv Koroneiki. Má krásně zelenkavou barvu s jiskrou a krásné svěží mírně nasládlé olivové aroma s mírným náznakem vanilky. V chuti je krásně vyvážený s postupně nastupujícím intenzivnějším závěrem. Má velmi nízkou aciditu - max 0,3%. 

Olivy pro přípravu tohoto oleje se sbírají ručně, v ideálním stupni zralosti a lisují je bezprostředně po sběru ještě tentýž den. Celý proces výroby probíhá bez jakýchkoli chemických zásahů a v oleji tak zůstane zachována originální chuť a výživové vlastnosti. Jedná se o čistě přírodní produkt. 

Olivové oleje se v této rodinné firmě vyrábí již po tři generace a na základě těchto mnohaletých zkušeností je celý proces výroby oleje prováděn s maximální péčí a odborností. Celý proces od pěstování oliv (nepoužívají se žádná umělá hnojiva), sklizeň (ručně), lisování (za studena z prvního lisu, bez použití chemikálií) a lahvování (v moderních zařízeních) je navíc pečlivě dozorován samotnými majitely. 

Olej je stáčen do této atraktivní designové láhve speciálně pro český a slovenský trh, láhev má navíc "zobáček" pro snadnější nalévání a praktický špuntový uzávěr.

Tento olej najde široké využití jak v teplé, tak i studené kuchyni. Ve studené kuchyni se používá klasicky do salátů a zeleninových pokrmů, je úžasné jím lehce zakápnout kvalitní kozí nebo ovčí sýr, na Bruschettu, na dozdobení a pod. V teplé kuchyni je skvělý k nakládání masa a do marinád, kde svými vlastnostmi maso krásně zkřehčí, na zapékaný sýr či zeleninu, na Ratatouille, na zakápnutí těstovin, spolu s citrónem na ryby, a určitě se nebojte tento olej použít i na přípravu všech druhů minutek, ryb, zeleniny ve woku, vaječné omelety či volského oka a pod. Pokrmy po tepelné úpravě s tímto olejem získají naprosto jiný chuťový rozměr!

Acidita max 0,3%

100% olivy Koroneiki

Neobsahuje cholesterol.

Máte otázku?
VÁŠ NÁZOR

Který olivový olej si myslíte že je lepší?

Celkem hlasů: 30556
Chcete mít čerstvé informace?
Zákaznický účet