BIO CRITIDA EPOO z Kréty acidita 0,3 1l

Kód zboží: SMGMRA 12

BIO Prémiový Extra Panenský Olivový Olej z Kréty, lisovaný za studena, z prvního lisu, pouze ze speciálně vybraných ručně sbíraných oliv.

  • Cena vč. DPH:391 Kč
    15 EUR
    18 USD
  • Cena bez DPH:340 Kč
  • Dostupnost: Skladem (99 ks)
Množství:

BIO CRITIDA EPOO z Kréty acidita 0,3 1l

BIO PRÉMIOVÝ EXTRA PANENSKÝ OLIVOVÝ OLEJ CRITIDA Z KRÉTY, ACIDITA MAX 0,3, 1l

Tento prémiový extra panenský olivový olej pochází z Kréty z oblasti kolem Iraklia a má svůj nezaměnitelný charakter a "osobnost". Lisuje se za studena z prvního lisu pouze z jednoho druhu oliv, ze speciální odrůdy malých oliv Koroneiki. Má krásně zelenkavou barvu s jiskrou a krásné svěží mírně nasládlé olivové aroma s mírným náznakem vanilky. V chuti je krásně vyvážený s postupně nastupujícím intenzivnějším závěrem. Má velmi nízkou aciditu - max 0,3%.

Olivy pro přípravu tohoto oleje se sbírají ručně, v ideálním stupni zralosti a lisují je bezprostředně po sběru ještě tentýž den. Celý proces výroby probíhá bez jakýchkoli chemických zásahů a v oleji tak zůstane zachována originální chuť a výživové vlastnosti. Jedná se o čistě přírodní produkt.

Olivové oleje se v této rodinné firmě vyrábí již po tři generace (muž na etiketě je zakladatel rodinné firmy a dědeček současného majitele) a na základě těchto mnohaletých zkušeností je celý proces výroby oleje prováděn s maximální péčí a odborností. Celý proces od pěstování oliv (nepoužívají se žádná umělá hnojiva), sklizeň (ručně), lisování (za studena z prvního lisu, bez použití chemikálií) a lahvování (v moderních zařízeních) je navíc pečlivě dozorován samotnými majitely.

Tento olej najde široké využití jak v teplé, tak i studené kuchyni. Ve studené kuchyni se používá klasicky do salátů a zeleninových pokrmů, je úžasné jím lehce zakápnout kvalitní kozí nebo ovčí sýr, na Bruschettu, na dozdobení a pod. V teplé kuchyni je skvělý k nakládání masa a do marinád, kde svými vlastnostmi maso krásně zkřehčí, na zapékaný sýr či zeleninu, na Ratatouille, na zakápnutí těstovin, spolu s citrónem na ryby, a určitě se nebojte tento olej použít i na přípravu všech druhů minutek, ryb, zeleniny ve woku, vaječné omelety či volského oka a pod. Pokrmy po tepelné úpravě s tímto olejem získají naprosto jiný chuťový rozměr!

Acidita max 0,3%

100% olivy Koroneiki

Neobsahuje cholesterol.

Máte otázku?
VÁŠ NÁZOR

Který olivový olej si myslíte že je lepší?

Celkem hlasů: 33022
Chcete mít čerstvé informace?
Zákaznický účet